Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος 174 55
thalia.artspace@gmail.com

Βαγγέλης Κατσαρός

Ο Βαγγέλης Κατσαρός έχει περισσότερα από 45 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από τα έργα του (ζωγραφική με λάδι, τρισδιάστατες κατασκευές) συνδιαλέγεται μαζί μας, απολαμβάνοντας να μας δείχνει τον κόσμο μέσα από την κοφτερή και καλοπροαίρετη ματιά του.

Μεταξύ άλλων, παίζει με τις αναπαραστάσεις του σκιάχτρου για να μας δείξει την πραγματικότητα μέσα από ένα νέο πρόσωπο και να μας προσκαλέσει να ξανασκεφτούμε τον κόσμο. Ένα σκιάχτρο που είναι κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά δεν είναι εκεί για να αποτρέψει, να τρομάξει, ή να απομακρύνει. Ένα σκιάχτρο που ίσως αντικατοπτρίζει αυτό που απομένει, την αντανάκλασή του ανθρώπου σε έναν καθρέφτη.

Ο Βαγγέλης Κατσαρός μας διηγείται ιστορίες με το πινέλο του. Μέσα από τα έργα του, μας αποκαλύπτει τη σύγχρονη κοινωνία με μια κριτική ματιά. Χρησιμοποιώντας με περίτεχνο τρόπο γυαλιά ηλίου, καλώδια, γραβάτες και άλλα απλά καθημερινά αντικείμενα, φτιάχνει μοναδικές τρισδιάστατες κατασκευές για να σχολιάσει το παράλογο και την υπερβολή του περιβάλλοντός μας.

Τα έργα του Βαγγέλη Κατσαρού που παρουσιάζουμε αναδεικνύουν μέσα από μια ιδιαίτερη προοπτική την αναταραχή που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας τον τελευταίο καιρό. Τα έργα του πλαισιώνονται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Lewis Carroll (ή Charles Lutwidge Dodgson, όπως είναι το πραγματικό του όνομα) “Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων”, στο οποίο ο συγγραφέας δημιούργησε έναν νέο κόσμο μέσα από – ή ίσως για – τα μάτια της Αλίκης, μια φανταστική χώρα των θαυμάτων, όπου η ηθική μπορεί να βρίσκεται παντού ή ίσως πουθενά…

IMG-0e074afcbc04e34107faf52811d9ce20-V