Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος 174 55
thalia.artspace@gmail.com

Γιώργος Μπαρδάκας

Ο Γιώργος Μπαρδάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Κατοικεί στον Άλιμο. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κατέχει τίτλο σπουδών στον τομέα Αεροπορικές και Τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Επί μακρόν εργάστηκε ως Marketing Director στο Concorde Voyages (Tour operator specialized in France – Executive representative Tourism Internationale Francaise)

Το 2013 άρχισε να ασχολείται αυτοδίδακτα με την ζωγραφική. Πειραματίστηκε με διάφορες τεχνικές, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, προσπαθώντας να δώσει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων στα έργα του.

Ο πειραματισμός του με τα υλικά δεν είναι άνευ λόγου και ουσίας. Οι θεατές γίνονται μέτοχοι της προσωπικής του πορείας και της ματιάς του πάνω στη ζωή και το ταξίδι του αυτό. Τα έργα φανερώνουν τη ύπαρξη ενός κόσμου διαφορετικού της σημερινής πολυδαίδαλης κοινωνίας. Η τέχνη του κυμαίνεται μεταξύ μεταμοντέρνας και Black Art, δημιουργεί 3D πίνακες που αποτυπώνουν τον ψυχισμό του και την καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία. Επικοινωνιακός και Ρομαντικός επικεντρώνεται στη διαδραστικότητα των έργων του με σκοπό το κοινό να αντιληφθεί άμεσα τις δημιουργίες του.

MOTO του : «Ό,τι ακούν τα μάτια»

 

Η θάλασσα υπήρξε το αρχικό ερέθισμα στην εικαστική του έκφραση. Ηρέμησε με τα καράβια, ταξίδεψε, μελαγχόλησε, ονειρεύτηκε, σταμάτησε τον χρόνο μέσα σε ξύλα παλιά, άμμο ταξιδιάρικη, σχοινιά λεπτά, καρφιά, σύρματα, κόλλες, χρώματα……

Σύνθεσε, έδεσε, κάρφωσε, κόλλησε, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην αρμονία και στην αντίθεση.

Στη διαδρομή του μέσα από την παλέτα των χρωμάτων και των αισθήσεων πειραματίστηκε με το μπλε της θάλασσας, το λευκό της αθωότητας, το κόκκινο του πάθους του κινδύνου και της δράσης, και το μαύρο …..της λύτρωσης, της απελευθέρωσης από τα κανονικά πλαίσια, μακριά από κανόνες και πρότυπα, εμπνέοντας τον θεατή στην τέχνη της εξωτερίκευσης της ατομικής ιδιοσυγκρασίας.

Από τα τέλη του 2019 έχει δημιουργήσει στον Άλιμο, ένα μοναδικό χώρο τέχνης και δημιουργίας  – το Atelier 6. Εκεί δημιουργεί και εκθέτει τα έργα του (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες)

 • Προσωπική έκθεση (ΕΝΟΤΗΤΕΣ {3}) στο Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.
 • Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση (17 moments) στη γκαλερί ARTSHOT Ακρόπολη.
 • Προσωπική έκθεση (ότι Ακούν τα μάτια) στη Coco-mat Kολωνάκι / Αθήνα.
 • Προσωπική έκθεση (Ce que les yeux entedent) Coco-mat Paris / France
 • Προσωπική έκθεση (ΑΠΟΛΟΥΣ) στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
 • Συμμετοχή στην Πανελλήνια έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Ελλάδα, Χρώμα & Φώς.
 • Συμμετοχή στην Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ»
 • Προσωπική έκθεση (BLACK & WINE) Atelier 6
 •  Event BLACK & WINE (Θεατρικό Εργαστήρι Τάνιας Τρύπη) Atelier 6
 • Ομαδική έκθεση (Μέσα από τα μάτια της Αφροδίτης) THALIA GALLERY / ΄Αλιμος
 • Έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.

Ο Γιώργος Μπαρδάκας μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη θεά Αφροδίτη από μια νέα οπτική γωνία. Ο καλλιτέχνης μας ταξιδεύει σε μια διαφορετική διάσταση των μύθων της, εκεί όπου η Ομορφιά κάνει ρίμα με το Σκοτάδι και ο Έρωτας με τη Ζήλεια. Ο Γιώργος Μπαρδάκας πειραματίζεται με τεχνικές, συνδυάζει τη ζωγραφική με ακρυλικά με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και παλιές κορνίζες, για να τους δώσει νέα ζωή και να αποκαλύψει έναν κόσμο σε τρεις διαστάσεις που πορεύεται με πάθος. Με μια τεχνοτροπία που κινείται μεταξύ μεταμοντέρνου και Black Art μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά τους αρχαίους μύθους της Αφροδίτης με μια σύγχρονη προσέγγιση γεμάτη ένταση και πάθος.

 

Τα έργα του Γιώργου Μπαρδάκα μας ταξιδεύουν στους μύθους της Αφροδίτης από το γάμο της με τον Ήφαιστο,  με τον οποίο “δένει” τη ζωή της με το Θεό της Φωτιάς και της Μεταλλουργίας, μέχρι το μεγαλύτερο έρωτά της, τον κεραυνοβόλο έρωτα με τον Άδωνη. Αναδεικνύει τις σκοτεινές συνέπειες της Ομορφιάς και του Έρωτα, τον φθόνο που εμπνέουν σε όλους τους Θεούς και τους ανθρώπους, τον ανταγωνισμό και τη ζήλια που κινούνται δίπλα-δίπλα. Ζωντανεύει το ρόλο του Άρη, του Θεού του Πολέμου, που αγγίζει την καρδιά της Θεάς, μέχρι που η σχέση αυτή καταγγέλλεται από τον ζηλιάρη Ήλιο… Ο Ήφαιστος παγιδεύει τους εραστές για να τους ταπεινώσει, αλλά αυτή η εκδίκηση αφήνει μόνο δάκρυα και πληγές που δεν θα επουλωθούν ποτέ. Η Περσεφόνη θα συναγωνιστεί τη Θεά, όχι για τον έρωτά της, αλλά για να κερδίσει την αγάπη του Άδωνη, μιας αγνής ομορφιάς ανάμεσα στους ανθρώπους …. Ο Άδωνης θα κρατήσει αυτήν την αγάπη μόνο για την Αφροδίτη, παρά το θάνατό του…