Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος 174 55
thalia.artspace@gmail.com

Μαρίνα Λεόν

Η Marina Leon γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Νέας Υόρκης. Από μικρή ηλικία ανέπτυξε ιδιαίτερο πάθος τόσο για τη μόδα όσο και για τις καλές τέχνες. Ακολουθώντας την καρδιά της και κυνηγώντας τη μεγάλη της αγάπη, τελείωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας στο έγκριτο F.I.T. New York.

Λίγα χρόνια αργότερα τα βήματα της την οδήγησαν στην Ελλάδα, όπου διέπρεψε ως επικεφαλής  σχεδιάστρια για μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές εταιρείες μόδας. 

Για ένα μεγάλο διάστημα αφιερώθηκε στη μητρότητα και άρχισε να εξερευνά μια άλλη πλευρά της ταλαντούχας φύσης της, σπουδάζοντας δίπλα σε κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Ιδιαίτερη αξία είχε στο ξεκίνημα της ο μαγικός κόσμος της παιδικής ζωγραφικής.

Εξισορροπώντας πάντα με ευγένεια και σεβασμό μεταξύ μόδας και τέχνης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας δημιουργός δεν είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Έτσι, το 2019 αφοσιώθηκε στην ζωγραφική και άρχισε να δημιουργεί την πρώτη της συλλογή από έργα, η οποία έμελλε να εξελιχθεί στην προσωπική της δήλωση για τη γυναικεία φύση.

Τα έργα της προσκαλούν τον θεατή να εξερευνήσει την μαγική αύρα, τον ακατέργαστο αισθησιασμό, τον κρυμμένο ρομαντισμό καθώς και τη δύναμη και την αυστηρότητα που κρύβεται μέσα σε κάθε γυναίκα. Με έντονα χρώματα και πληθωρική την παρουσία λουλουδιών, γιορτάζουν την αγνή αλήθεια της γυναικείας ψυχής, φτάνοντας στα πιο σκοτεινά της βάθη και αποκαλύπτοντας τη δύναμή της.

Όπως δηλώνει η ίδια η ζωγράφος: «Η τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, είναι ο απόλυτος τρόπος για να ανακαλύψουμε από την αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας, να μετουσιώσουμε καθημερινές σκηνές σε μαγικές, μυστηριακές, μοναδικές και εικονικές, όπως είναι φτιαγμένα άλλωστε τα όνειρα. Γιατί η τέχνη είναι το συστατικό των ονείρων!»

Υποστηρίζοντας έμπρακτα τη δια βίου μάθηση και τη διαρκή εξέλιξη στη ζωή και την τέχνη, η Marina Leon συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις σπουδές της. 

Πίνακες της ανήκουν σε μεγάλες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός των άλλων, έργα της εκτίθενται σε σημαντικές αίθουσες τέχνης. Δημιουργίες της Marina Leon αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της βιτρίνας του διεθνώς καταξιωμένου brand Carpo στο Dubai Mall όπου κεντρίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και θαυμασμό. 

image_123650291

Ατομική έκθεση

2022 – «Ο μυστικός μου κήπος» στο Ίδρυμα Τσιχριτζή

2023 – 2023 «Αντανακλάσεις» στην Αίθουσα Τέχνης Τσαντίλη

2024 – «Μια νύχτα στην όπερα» στο Φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς 

 

 

Ομαδική έκθεση – Can you see me ?

“ Κάθε αντικείμενο είναι ο καθρέφτης όλων των άλλων.” Maurice Merleau-Ponty (1908-1961) – Φαινομενολογία της Αντίληψης