Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος 174 55
thalia.artspace@gmail.com

Αλέξανδρος Γεωργίου

Ο γλύπτης Αλέξανδρος Γεωργίου δημιουργεί έργα που κινούνται μεταξύ αφηρημένης τέχνης και εξπρεσιονισμού. Ο Αλέξανδρος ανήκει στην τρίτη γενιά μιας οικογένειας γλυπτών. Παράλληλα με τη συμμετοχή του στην οικογενειακή παράδοση, ο Αλέξανδρος έχει αναπτύξει το δικό του ιδιαίτερο στυλ χρησιμοποιώντας περίτεχνα μάρμαρο και μέταλλο. Εμπνευσμένος από σχήματα, μορφές και χρώματα του φυσικού κόσμου, τα αναπλάθει στις δικές του συνθέσεις για να αποτυπώσει την ουσία της φυσικής ομορφιάς και κίνησης.

011

Τεχνική: Γλυπτική από μάρμαρο

Στυλ: Αφηρημένο, εξπρεσιονιστικό

Ο Αλέξανδρος σμιλεύει με ιδιαίτερη αρμονία σχήματα και υφές για να αναπαραστήσει τις καμπύλες των σωμάτων, συνδυάζει αποχρώσεις των μαρμάρων και δημιουργεί μοναδικές ιστορίες και ανθρώπινες μορφές, δίνοντας ζωή στη φαντασία του.

Το έργο του είναι ακριβές και σχολαστικό, μεταδίδει γαλήνη και αγάπη.

Τεχνική: Γλυπτά από μάρμαρο και μέταλλο

Στυλ: Αφηρημένο, εξπρεσιονιστικό

Σε αυτή τη σειρά έργων του, ο Αλέξανδρος προσθέτει μέταλλο στα μαρμάρινα γλυπτά, προσθέτει ένα ψυχρό και σκληρό υλικό που αντανακλά τη συμπληρωματικότητα και τη μεταμόρφωση. Με αυτόν τον συνδυασμό, δίνει στα γλυπτά του κίνηση και ζωή.

Οι δημιουργίες του αναδεικνύουν τη δύναμη του μετασχηματισμού και της μεταμόρφωσης των υλικών. Και ίσως και των ανθρώπων;

Το μέταλλο συνδέει τα μαρμάρινα μέλη των μορφών, δημιουργεί τις αρθρώσεις τους, σαν κάτω από το μάρμαρο να μπορούσαμε να ανακαλύψουμε μια μεταλλική κατασκευή.

Τα έργα του Αλέξανδρου αμφισβητούν το εσωτερικό μας “είναι”, αυτό το άλλο που είμαστε εμείς, αλλά όχι εντελώς, αυτή τη φωνή που μπορούμε να ακούσουμε, αυτό που ονειρευόμαστε και επιθυμούμε να γίνουμε.

Τεχνική: Γλυπτική σε μάρμαρο

Στυλ: Αφηρημένο, εξπρεσιονιστικό

Ο Αλέξανδρος προβάλλει μέσα από την ιδιαίτερη οπτική του τα σύμβολα του Θηλυκού και του Αρσενικού. Έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική σειρά γλυπτών που αναδεικνύει τον αρμονικό συνδυασμό των δύο φύλων. Αντιπαραβάλλοντας υφές, μας αποκαλύπτει το τέλειο ταίριασμα μεταξύ τους, την τέλεια συνύπαρξη.

Ένα μήνυμα ειρήνης και συμπληρωματικότητας μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ γυναικών και ανδρών, που προορίζονται να είναι μαζί και όχι σε αντιπαλότητα και ανταγωνισμό.