Μεταμορφώσεως 1, Άλιμος 174 55
thalia.artspace@gmail.com

Call for artists

Visual general

Κάντε κλικ για άνοιγμα

Η Thalia Gallery έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει να υποβάλετε την αίτησή σας για να συμμετάσχετε στην ομαδική έκθεση με τίτλο “The Artist‘s Pulse“.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 27/02/2024 έως τις 08/03/2024.

Η έκθεση έχει ως στόχο να παρουσιάσει την πολυδιάστατη οπτική των καλλιτεχνών πάνω στην σύγχρονη κοινωνία. Οι καλλιτέχνες μπορούν να συμμετέχουν με έργα που έχουν δημιουργηθεί κατά τους τελευταίους 12 μήνες τα οποία σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση της κοινωνίας, και εκφράζουν μηνύματα και συναισθήματα που άπτονται της ευαισθησίας και των ενδιαφερόντων τους (πολιτικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, προσωπικά κτλ.).

 

Χρονοδιάγραμμα

Open Call for Artists: 03/02 – 18/02

Επιλογή συμμετεχόντων καλλιτεχνών: μέχρι τις 20/02

Εγκατάσταση της έκθεσης (Accrochage): 26/02

Vernissage: 27/02

Διάρκεια ομαδικής έκθεσης: 27/02 – 08/03

 

Ποιος είναι ο στόχος της έκθεσης ” The Artist‘s Pulse “;

Η έκθεση έχει ως στόχο να δώσει χώρο έκφρασης στους καλλιτέχνες για να μοιραστούν τα συναισθήματα και τα μηνύματά τους και να δημιουργήσουν ένα καλλιτεχνικό διάλογο για τις σημερινές κοινωνίες μας.

 

Τι ισχύει για το κόστος συμμετοχής και την προμήθεια;

Η γκαλερί δεν θα χρεώνει προμήθεια επί των πωλήσεων. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος αγοράς, η γκαλερί θα φέρνει σε απ’ ευθείας επαφή τον πελάτη με τον καλλιτέχνη, ο οποίος και θα αναλαμβάνει τη διαδικασία αγοραπωλησίας.

Η γκαλερί θα ζητήσει την καταβολή 40 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) σαν κόστος συμμετοχής στην έκθεση ανά έργο τέχνης που θα εκτεθεί. Η αμοιβή πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μία ημέρα πριν από το Vernissage της έκθεσης.

Εάν το κόστος συμμετοχής δεν έχει καταβληθεί πριν από τις 26/02, τα επιλεγμένα έργα τέχνης δεν θα εκτεθούν.

 

Πώς θα καθοριστεί η τιμή πώλησης κάθε έργου;

Η γκαλερί μπορεί να κάνει μια πρόταση στον καλλιτέχνη, αλλά ο καλλιτέχνης μπορεί να καθορίσει μόνος του την τιμή.

 

Η Thalia Gallery έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει να υποβάλετε την αίτησή σας για να συμμετάσχετε στην ομαδική έκθεση με τίτλο “La Grâce“, η οποία διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό του γαλλικού Printemps des poètes” 2024 με τίτλο “La Grâce”.

Η ομαδική έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 09/03/2024 έως τις 25/03/2024.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα κληθούν να προτείνουν έργα που θα αντικατοπτρίζουν τη φράση του Arthur Rimbaud (Ρεμπώ) “Δέχτηκα στην καρδιά το χτύπημα της χάρης. Α! Δεν το είχα προβλέψει!”, απόσπασμα από το Une Saison en Enfer – Mauvais Sang (Μια εποχή στην κόλαση – Κακό αίμα).

 

Χρονοδιάγραμμα

Open Call for Artists: 10/02 – 24/02

Επιλογή συμμετεχόντων καλλιτεχνών: μέχρι τις 28/02

Εγκατάσταση της έκθεσης (Accrochage): 08/03

Vernissage: 09/03

Διάρκεια ομαδικής έκθεσης: 09/03 – 25/03

 

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για το θέμα και το απόσπασμα του ποιήματος του Rimbaud;

Η έκθεση αυτή διοργανώνεται ως απόηχος του γαλλικού “Printemps des poètes” (Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ποίησης). Στη Γαλλία, κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού προωθεί και υποστηρίζει με διάφορους τρόπους τον εορτασμό της τέχνης και του πολιτισμού. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού, η αρχή της Άνοιξης είναι αφιερωμένη στην Ποίηση. Ως εκ τούτου, όλοι οι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς καλούνται να δημιουργήσουν έναν διάλογο και να γιορτάσουν την Ποίηση. Για τον προσδιορισμό της θεματολογίας των εκδηλώσεων επιλέγεται κάθε χρόνο ένα γράμμα του γαλλικού αλφαβήτου. Για το 2024, έχει επιλεγεί το έβδομο γράμμα του αλφαβήτου (G) και το θέμα των εορτασμών είναι “La Grâce” (η Χάρη).

Η Χάρη είναι μια μάλλον σύνθετη λέξη που έχει συσχετιστεί στη παγκόσμια λογοτεχνία εδώ και αιώνες με έννοιες όπως η συγχώρεση, η θρησκεία, η κομψότητα, το ιερό, η καλή θέληση αλλά και πολλές άλλες.

Η Thalia Gallery αποφάσισε να αναφερθεί σε ένα απόσπασμα του φημισμένου Γάλλου ποιητή Arthur Rimbaud, το οποίο αποτελεί μέρος της μοναδικής συλλογής ποιημάτων που επιμελήθηκε και εξέδωσε ο ίδιος – Une saison en Enfer. Όλα τα ποιήματα αυτού του έργου είναι γραμμένα σε πεζό λόγο και αντικατοπτρίζουν την ψυχική κατάσταση του ποιητή κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του.

 

Ο Arthur Rimbaud (Ρεμπώ) με λίγα λόγια: Ο Rimbaud ήταν ένας πολύπλοκος καλλιτέχνης, γνωστός για την αριστεία και την ιδιοφυΐα του, αλλά και για την πολύ έντονη και προβληματική σχέση του με τον Verlaine. Ο Rimbaud ήταν μόλις 19 ετών όταν ένα βράδυ στις Βρυξέλλες ο Verlaine τον πυροβόλησε όντας υπό την επήρεια μέθης. Σε αυτό το απόσπασμα του ποιήματός του, ο Rimbaud παίζει με τη λέξη “coup” (χτύπημα) για να αναφερθεί στον πυροβολισμό του Verlaine. Αυτός ο πυροβολισμός δεν τον σκότωσε, απλά τον τραυμάτισε ελαφριά. Αλλά από την άλλη πλευρά τον έκανε να νιώσει ότι τον άγγιξε η Χάρη, και άλλαξε την άποψή του για τη ζωή.

Ο Rimbaud συνέταξε και εξέδωσε ποιήματά του μετά το ατύχημα στις Βρυξέλλες. Αναφέρεται σε αυτό το δραματικό γεγονός στη συλλογή του “Une Saison en Enfer” (“Μια εποχή στην κόλαση”).

 

Τι ισχύει για το κόστος συμμετοχής και την προμήθεια επί των πωλήσεων;

Η γκαλερί θα εφαρμόσει μειωμένη προμήθεια (15%) επί των πωλήσεων.

Η γκαλερί θα ζητήσει την καταβολή 60 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) σαν κόστος συμμετοχής στην έκθεση ανά έργο τέχνης που θα εκτεθεί. Η αμοιβή πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μία ημέρα πριν από το Vernissage της έκθεσης.

Εάν το κόστος συμμετοχής δεν έχει καταβληθεί πριν από τις 09/03, τα επιλεγμένα έργα τέχνης δεν θα εκτεθούν.

 

Πώς θα καθοριστεί η τιμή πώλησης κάθε έργου;

Η γκαλερί θα συμφωνήσει με τον καλλιτέχνη την τιμή πώλησης των έργων που θα εκτεθούν.

 

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Κάθε καλλιτέχνης άνω των 18 ετών μπορεί να υποβάλει αίτηση.

Πόσα έργα μπορούν να υποβληθούν;

Μπορούν να υποβληθούν έως 5 έργα τέχνης ανά καλλιτέχνη.

Τι είδους έργα γίνονται δεκτά;

Όλες οι μορφές τέχνης που μπορούν να εκτεθούν στο χώρο της γκαλερί είναι ευπρόσδεκτες. Σε περίπτωση έργων με πολύ μεγάλο μέγεθος ή άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Πόσα έργα ανά καλλιτέχνη θα επιλεγούν και πώς;

Θα επιλεγούν έως 5 έργα με βάση την καταλληλότητα με το θέμα της έκθεσης.

Αναμένεται ότι ο καλλιτέχνης θα υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικότητας με την γκαλερί;

Ο καλλιτέχνης και η Thalia Gallery δεν θα δεσμευτούν με αποκλειστική συμφωνία.