Σκουφά 51, Κολωνάκι, 10672 Αθήνα
thalia.artspace@gmail.com

Χριστόφορος Μακρής

Ο Χριστόφορος Μακρής είναι μινιμαλιστής και εξπρεσιονιστής ζωγράφος. O Χριστόφορος μας προσκαλεί με τα έργα του να επανεξετάσουμε τη θέση του ανθρώπου στη φύση.  Αντικατοπτρίζοντας την καταγωγή του από τα Μετέωρα, η ιδιαίτερη οπτική του πάνω στον κόσμο μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην απεραντοσύνη και τη μικρότητα, τη δύναμη και την αδυναμία. Μεταμορφώνει τον κόσμο για να εκφράσει συναισθήματα και συγκινήσεις, επιτρέποντας στα μάτια μας να διακρίνουν πάντα την ελπίδα και το φως.

Σειρά : Waterfall

Τεχνική: Ακρυλικά σε καμβά

Στυλ: Μινιμαλιστικό

Λιτοί, σύνθετοι και μεγαλειώδεις, οι καταρράκτες προκαλούσαν πάντα περιέργεια, και συνδέονταν με μυστήρια, θρύλους και δοξασίες. Η αντίθεση μεταξύ της απεραντοσύνης και του βάθους του καταρράκτη, σε σύγκριση με το μηδαμινό σε μέγεθος ανθρώπινο ον που περιβάλλεται από μια επιβλητική και ισχυρή φύση, συναρπάζει.

Αναμφίβολα, συνειδητοποιούμε τη μικρότητά μας σε αυτόν τον κόσμο.

Σειρά: Gardens of the Moon

Τεχνική: Ακρυλικά σε καμβά

Στυλ: Εξπρεσιονιστικό

Περπατάμε μέσα στη φύση περιτριγυρισμένοι από μεγαλοπρεπείς βράχους που αγγίζουν τον ουρανό. Το φως παίζει με τις σκιές για να αποκαλύψει και να κρύψει αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Ο κόσμος μοιάζει να βρίσκεται σε κίνηση, σαν να αλλάζουν οι εποχές και, μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλο, φανταζόμαστε και νιώθουμε τον εαυτό μας να απορροφάται από αυτόν τον ταραχώδη ουρανό.

Κι όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία … Οι παπαρούνες που συμβολίζουν την επερχόμενη άνοιξη, τα πουλιά στον ουρανό, μαζί μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχει πάντα μια διέξοδος.