Σκουφά 51, Κολωνάκι, 10672 Αθήνα
thalia.artspace@gmail.com

Περηφάνια και Προκατάληψη

Περηφάνια και Προκατάληψη

Καθώς ξεκινάμε μια νέα εβδομάδα, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε ή να θυμηθείτε ένα διάσημο και διαχρονικό ρομάντζο, το “Περηφάνια και Προκατάληψη” της Τζέιν Ώστιν. 

Το εξαίσιο αυτό μυθιστόρημα μας μεταφέρει στην αγγλική κοινωνία του 19ου αιώνα. Με φινέτσα και ρεαλισμό  μας ξεναγεί σε μια κοινωνία όπου ένας καλός γάμος είναι προϋπόθεση για την κοινωνική επιτυχία. 

Πέρα από μια απλή περιγραφή αυτής της κοινωνίας και μιας οικογένειας που επιθυμεί να παντρέψει τα πέντε νεαρά κορίτσια της, το “Περηφάνια και Προκατάληψη” είναι ένα αστείο και ρομαντικό μυθιστόρημα όπου κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός, γλυκός, πικρός, πικάντικος. 

Ζώντας αυτό το μυθιστόρημα, ανακαλύπτουμε ξανά τον ρομαντισμό και την ομορφιά της αγάπης. Κάθε χαρακτήρας ζει τη δική του περιπέτεια, ανακαλύπτει και εξελίσσεται, κάνει λάθη, μαθαίνει από αυτά και προσπαθεί να βελτιωθεί. 

Η ανδρική υπερηφάνεια απέναντι στη γυναικεία προκατάληψη σε μια άκαμπτη αγγλική κοινωνία, όλα περιτυλιγμένα σε μια δόση ειρωνείας.

Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά της Τζέιν Ώστιν που θα κάνει και τη δική σας καρδιά να χτυπήσει δυνατά.

Καλή ανάγνωση!

*Το μυθιστόρημα είναι διαθέσιμο στον χώρο ανάγνωσής μας